Kokias skalbimo priemones naudoti?

Pradžia / Meistro patarimai / Kokias skalbimo priemones naudoti?

Skalbimo mašinose galima naudoti visas skalbimo priemones, skirtas automatinėms skalbimo mašinoms: tiek miltelius, tiek skalbimo ir skalavimo skysčius, skalbimo kapsules.

Jei esate alergiški, ekologiškas priemones patariame naudoti tik skalbiant asmeninius drabužius. Visais kitais atvejais, rinkitės įprastas skalbimo priemones. Ekologiškos priemonės nenaikina bakterijų, jos kaupiasi skalbimo mašinos būgne nešvarumų pavidalu. Susikaupusios bakterijos ne tik skleidžia nemalonų kvapą, bet ir užteršia švarius skalbinius.

Taip pat rekomenduojama naudoti priemones nuo kalkių. Pagrindinė jų funkcija – apsaugoti mašiną nuo kalkių nuosėdų. To galima pasiekti cheminiu būdu minkštinant vandenį: tokiame vandenyje skalbiniai daug geriau išplaunami.

Indaplovėse galima naudoti trijų tipų plovimo priemones:

  • pirmas ir pats seniausias plovimo būdas – naudojant plovimo miltelius ir skalavimo skystį. Tik patartina, kad abi priemonės būtų to paties gamintojo, kitaip gali sureaguoti ir susidaryti putos. Šis būdas yra ne tik seniausias, bet ir mažiausiai efektyvus;
  • daug efektyvesnės yra plovimo tabletės. Kartu su jomis nenaudokite jokių kitų priemonių: dažnai šeimininkės plovimui „pagerinti“ pripila dar ir skalavimo skysčio. Tai didžiausia klaida – priemonės sureaguoja, susiplaka putos, kas dažnai priveda prie rimtų gedimų;
  • pats pažangiausias plovimo būdas – skystas gelis arba plovimo kapsulės. Pranašumas prieš kitas priemones tas, kad šios priemonės lengvai ištirpsta net ir žemoje temperatūroje, taip pat daug geriau išplauna indus, be to, saugo indaplovę nuo apnašų susidarymo. Prie šių priemonių jokių kitų priemaišų naudoti negalima.
Taip pat nepamirškite naudoti specialios druskos, skirtos indaplovėms. Druska naudojama, nepriklausomai kokiomis plovimo priemonėmis naudojatės. Ji minkština vandenį ir apsaugo indaplovę nuo kalkių.